Home

180218 foto homepage website 1500 533

Deze zomer is het weer zover. Helaas zonder Nederland, maar een WK Voetbal blijft voor de liefhebbers altijd een geweldig toernooi. Speciaal voor deze gelegenheid zal Rick Andeweg op vrijdag 1 juni vanaf 18.30 in de DEV Doorn kantine een heuse WK Voetbal Quiz presenteren. De quiz zal meerdere leuke ronden bevatten en zal voor iedere voetballiefhebber leuk genoeg zijn om mee te doen. Geef je daarom z.s.m. op bij Rick middels een WhatsApp (06-51055589) of E-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je speelt zoals gebruikelijk in tweetallen en de kosten zijn 10 euro per team. Natuurlijk zijn er weer leuke prijzen te winnen. Tot vrijdag 1 juni!

 

Zaterdag 21 april belooft een drukke en gezellige dag te worden op Sportpark Tuilland. Vanaf 14.30 uur barst het spektakel los met de de derby tussen DEV Doorn en SVMM. Na de wedstrijd kunt u zich storten in een ouderwets feestje onder leiding van DJ Wilco. Uiteraard zijn onze vrienden uit Maarn van harte uitgenodigd om, ongeacht de uitslag, het feestje mee te vieren.

En vanaf 17.45 uur start het "Levend Tafel- en Bubbelvoetbaltoernooi " voor de spelers en leiders van de JO13 t/m JO19. Dit sportieve toernooi wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van DEV Doorn. Aanmelden gaat via de leider van je team. Bij voorkeur voor 10 april. Deze week ontvangen alle ouders en spelers een separate email over dit geweldige evenement.

Komt allen kijken!

Nog een paar leuke weken te gaan en dan zit het voetbalseizoen 2017/2018 er weer op. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het volgende seizoen al weer in volle gang. Uiteraard verwachten we iedereen na de zomer weer bij DEV Doorn op sportpark Tuilland te mogen verwelkomen. Het lidmaatschap loopt automatisch een jaar door indien vóór 1 juni aanstaande niet is opgezegd. Opzeggen kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Raadpleeg voor meer details de verenigingsreglementen

Een wedstrijd tussen de nummer 1 (DEV Doorn) en de nummer laatst (Oranje Wit) van de 4e klasse H. Als koploper kan je het alleen maar verkeerd doen. Er wordt verwacht dat je wint, waarbij een klinkende uitslag als normaal wordt beschouwd. Na een behoorlijke 1e helft en een matige 2e helft werd het uiteindelijk 1-7.
Zoals verwacht mocht worden was het vanaf de aftrap eenrichtingsverkeer richting de keeper van Oranje Wit. De Doornse achterban hoefde ook niet heel lang te wachten op de eerste goal. Piet Verschoor nam deze in de 8-ste minuut voor zijn rekening door van buiten de zestien een teruggelegde bal in 1 keer op zijn slof te nemen, 0-1. In de 16-de minuut was het Tim Kas die goed voor zijn man kwam en een van de achterlijn teruggetrokken bal binnentikte, 0-2. Vijf Minuten later kwam ook de 0-3 op het conto van Tim Kas. In de 38-ste minuut was het Simon Böhmer die probeerde de goal van zijn vriend Piet te kopiëren door van grote afstand de bal binnen te schieten, 0-4. Het slotakkoord van de eerste helft was voor het duo Tim Kas en Piet Verschoor. De technicus Piet draaide weer eens soepel weg van zijn tegenstander die hem vervolgens onderuit veegde. Aangezien dit binnen de 16-meter was ging de bal op de stip. Tim Kas schoot de “pingel” vervolgens eenvoudig binnen, 0-5.

Je ziet in de eredivisie soms een coach van een verliezend team opgewekt een nabeschouwing geven in de trant van: “Als we zo blijven spelen komen de punten vanzelf wel…”. Zo’n coach voel ik me nu ook, ondanks het 4-6 verlies tegen SVF uit Cothen. Harold, Nils en ik waren oprecht trots op de beleving waarmee onze spelers met de wedstijd waren bezig geweest. En het kwartje had ook zomaar onze kant uit kunnen rollen trouwens.
Het was ook een flitsende start van ons team, met in de eerste minuut al een magistraal doelpunt van Estelle. Op onze helft speelde ze in één beweging haar tegenstander uit om daarna in een pijlsnelle rush op de keeper af te gaan en te scoren: 1-0. Een lekker begin! Maar niet zo dat DEV meteen de bovenliggende partij werd. SVF is een goed spelende ploeg met twee gevaarlijke voorhoedespelers die het fysieke duel niet uit de weg gaan. Aan Jorden is dat wel besteedt: die zet nog een tandje bij als je hem zo tegemoet treedt. Jip leek korte tijd wat geïntimideerd door zijn directe tegenstander, maar bleef in de meeste duels gewoon de baas, ook toen hij het centraal achterin een tijdje van Jorden overnam.  Niels bleef ook fier overeind en maakte op rechts ook weer de mooie ‘touwtjes’ met Gijs en Milan. Zo kwam dan ook de tweede treffer  tot stand: het begon met een pass van Niels en daarna sneed een één-tweetje tussen Gijs en Milan als een mes door de boter waardoor de laatste kon afronden voor de 2-0.

20180305 OttoOkkersenDe afgelopen periode heeft de TC zich bezig gehouden met de positionering van het seniorenvoetbal en DEV 1 in het bijzonder. Op advies van de TC heeft het bestuur het standpunt ingenomen dat DEV 1 zo spoedig mogelijk (weer) een stabiele derdeklasser dient te worden met de blik naar boven. Daarbij hoort ook een goed functionerend tweede team en aansluiting van jeugd naar senioren. Ook zou de verbinding tussen DEV 1 (als uithangbord van de vereniging en voorbeeld voor de jeugd) en de vereniging gestimuleerd moeten worden. Hiervoor is het nodig dat de TC wordt uitgebreid met een TC-lid senioren die belast is met het realiseren en bewaken van de doelstellingen.
Onlangs heeft Otto Okkersen deze functie met enthousiasme op zich genomen. Otto is een clubman met ervaring met DEV 1 (assistent trainer), DEV 2 (trainer) en als trainer en coach van jeugdteams. Otto heeft gespeeld bij DEV en SVL. Zijn zoon Paul speelt in DEV 1 en zijn andere zoon René speelde daarin tot drie jaar geleden (als aanvoerder).

De TC is nu als volgt samengesteld:
Michel van Aken, Technisch Jeugdcoördinator
Christiaan Imhof, TC lid oudere jeugd en Bestuurslid Technische Zaken
Melvin Steenbeek, TC lid jongere jeugd
Otto Okkersen, TC lid senioren
Piet Verschoor, TC lid

Op zaterdag 14 april staat er een heuse kraker op het programma. DEV Doorn JO19-1 bindt dan de strijd aan met HDS JO19-1 met als inzet de koppositie in de tweede klasse. De mannen van trainers Scherpenzeel en Van Ravenhorst presteren uitstekend dit seizoen. Na een succesvolle serie in de najaarscompetitie werd besloten om het een klasse hoger te gaan proberen en een blik op de ranglijst leert ons dat ze meer dan prima meedraaien. Hoe is de situatie?

Zaterdag stond voor DEV Doorn de thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst vv Wageningen op het programma. De heenwedstrijd was de openingswedstrijd van deze competitie en deze werd ternauwernood gewonnen door de mannen uit Doorn. Dit keer kende DEV Doorn weinig problemen en werd het 6-2. Geflatteerd, want het krachtverschil was groter.
Onder een heerlijke lentezonnetje en met de steun van team van de week DEV Doorn JO8-1 kwam DEV Doorn in de veertiende minuut al op een voorsprong toen Tim Kas een voorzet van links wist binnen te koppen, 1-0. Helaas kende DEV Doorn het eerste kwartier ook een tegenvaller in het geblesseerd uitvallen van sterkhouder Niek van Schaffelaar. Helaas speelde DEV Doorn in een iets te laag tempo om het zeer verdedigende Wageningen in de eerste helft al stuk te spelen. Toch wist Stefan Prij vlak voor de thee met een fraai afstandschot in het kruis de 2-0 ruststand op het bord te zetten.

De afgelopen weken zijn we begonnen om op een wat strakkere manier met de trainingen en de wedstrijden om te gaan. Het is heel frustrerend voor een coach of trainer als je telkens het gevoel hebt dat er meer in je spelers zit dan wat er uitkomt. We zijn dus wat meer gericht op de concentratie op de training en de focus op de wedstrijden. Wat we zo mooi ‘de beleving’ of ‘de scherpte’ noemen. Op de trainingsdagen van afgelopen week werd daar al het nodige zichtbaar van. En vandaag in – en rond- de wedstrijd kwam het ook tevoorschijn. Vooral op een moment toen het echt nodig was: bij 3-0 achter.