Home

180218 foto homepage website 1500 533

Vanwege de vorst gaan de wedstrijden op de grasvelden 2 en 3 morgen niet door. Zaterdagmorgen wordt bekeken of de wedstrijden op het kunstgras (hoofdveld) wel door kunnen gaan. Afgelastingen worden gecommuniceerd via de mobiele app van voetbal.nl en deze webpagina.

Op zaterdag, 24 februari 2018 liggen de 160 zonnepanelen precies één jaar op het dak van het verenigingsgebouw op sportpark Tuilland. Deze hebben inmiddels ruim 40.000 KWH stroom geproduceerd. Dit kan worden vergeleken met het jaarverbruik van ongeveer dertien huishoudens. Hiermee voorziet de vereniging volledig in de eigen stroombehoefte. Klik hier voor meer details.  

Op zaterdag 24 februari 2018 staat de kraker tussen DEV Doorn en FC Lienden op het programma. De gasten uit de Betuwe bezetten momenteel een gedeelde tweede plaats en de Doornaars zijn de trotse koploper. Het gat tussen beide ploegen bedraagt drie punten, maar DEV Doorn heeft een wedstrijd minder gespeeld. De belangen in dat opzicht mogen duidelijk zijn. Daarnaast valt zaterdag de beslissing in de strijd om de eerste periode.

DEV Doorn leidt de dans met, ook hier, drie punten voorsprong. Het doelsaldo is met één treffer in het voordeel van FC Lienden. Bij een zege van een van de teams gaat de periodetitel naar de winnaar. Bij een gelijkspel gaat de titel naar DEV Doorn.

In december 2017 stond er voor de spelers van JO8, J09, J010, JO11 en JO12 een voetbal clinic gepland door trainers van FC Utrecht in samenwerking met trainers van DEV Doorn. Omdat ons hoofdveld toen helaas onbespeelbaar was, is deze clinic verschoven naar een latere datum in het seizoen. Deze nieuwe datum is inmiddels gepland: woensdag, 14 maart tussen 15.00 en 17.00 uur.

DEV Doorn startte voortvarend aan de wedstrijd. Musketiers werd vastgezet op eigen helft en na 5 minuten was het al 0-1 nadat Tim Kas een individuele actie over de linkerkant in de korte hoek wist binnen te schieten. Na een kwartier leek Simon Böhmer de 0-2 al op het scorebord te zetten, maar zijn kopbal van dichtbij trof de paal. Gelukkig voor Musketiers was DEV Doorn de eerste helft niet helemaal scherp en grossierde men in net-niet passes en acties. Vlak voor rust een snelle uitval van DEV Doorn. Marijn de Graaf werd 1 op 1 vanaf eigen helft op de keeper afgestuurd. De doelman van Musketiers wist in eerste instantie redding te brengen, maar de goed meegelopen Kelvin de Haan wist de rebound simpel binnen te tikken, 0-2.

Het was op deze zaterdag Hooglanderveen uit. De eerste wedstrijd van dit voorjaarsseizoen, omdat de vorst de wedstrijd van verleden week had afgeblazen. Had nu ook zomaar gekund, want bij Hooglanderveen zijn ze weliswaar gezegend met een flink aantal kunstgrasvelden; ons was een natuurgrasmat toebedeeld. Bij aanvang was het veld dan nog wit en hard, ik betwijfel of onze grasmeesters bij DEV dat hadden aangedurfd. Hier namen ze het risico en gelukkig maar want we waren allemaal hard toe aan een wedstrijd. Maar dat de gesteldheid van het veld zeker wel effect had voor de kwaliteit van het spel was wel duidelijk, zeker in de eerste helft. Alle veertien spelers in het veld hadden zichtbaar moeite met de onverwachte stuiters die de bal kon maken waardoor het spel soms ontaardde in hotsknots boerenkool voetbal. Overeind blijven was ook een aanrader want een valpartij op zo’n ijsplaat is toch effe wat anders dan een landing in een grazige wei. In deze omstandigheden waren onze spelers toch het handigst.

Op zaterdag 27 januari vond voor de tweede keer het Glow-and-Glüh-in-the-Dark toernooi plaats bij DEV Doorn. Er verschenen maar liefst 140 kinderen aan de aftrap en zij zorgden voor het nodige spektakel op de velden. Trainers, leiders en ouders hadden deze avond vrijaf gekregen. Zij konden heerlijk genieten van de voetbalkunsten van hun pupillen, de Glühwein en een broodje warme worst. De teams stonden voor de gelegenheid onder leiding van junioren en spelers van het eerste elftal.

Na een vrij weekend stond voor DEV Doorn op zaterdag, 10 februari 2017 de thuiswedstrijd tegen SVF op het programma. DEV Doorn kwam niet echt in de problemen en via een 1-0 ruststand werd uiteindelijk een ruime zege (4-1) behaald. De Doornaren bleven door de overwinning koploper.

Vanaf de aftrap werd SVF teruggedrongen op eigen helft. Met verzorgd positiespel creëerde DEV Doorn een groot veldoverwicht. De eerste grote mogelijkheden ontstonden echter uit een tweetal corners. De bal werd beide keren scherp voor de goal gebracht waar het echter steeds net niet lukte om het leer uit de scrimmage over de doellijn te krijgen. In de dertigste minuut kreeg DEV Doorn een domper te verwerken. De goed spelende Beau van Ede kon niet verder vanwege een knieblessure. Na 35 minuten spelen kwam DEV Doorn terecht op voorsprong.  De opgekomen rechtsback Patrick Schrooten wilde de bal voorzetten, maar zag zijn voorzet over de lange keeper van SVF in de verre hoek verdwijnen: 1-0.

Het is nu al duidelijk dat de velden 2 en 3 op zaterdag 10 februari onbespeelbaar zijn. Dit betekent dat enkele thuiswedstrijden bij DEV Doorn niet door gaan. Andere verenigingen in de regio kampen met hetzelfde probleem. Raadpleeg voor de laatste stand van zaken het speelschema op deze website of de mobiele app van voetbal.nl