Home

180218 foto homepage website 1500 533

In deze derde competitiewedstrijd hadden we de lessen meegenomen van de verloren thuiswedstrijd van verleden week. Scherp aan de wedstrijd beginnen-, samen aanvallen en verdedigen en fel op de bal spelen  waren de basisbegrippen die ook in de trainingen uitgebreid aan de orde waren geweest.

Zo zag de warming up er vandaag ook meteen al anders uit. Meer focus. Meer scherpte. Meer beleving. En zo begon DEV ook goed aan deze wedstrijd. Meteen al was er een veldoverwicht te zien, nota bene ,met een straffe wind tegen. Op rechts begon het met Milan en Gijs. Milan had Gijs voor de aftrap even meegenomen hoe hij met Niels vaak het tikkie takka spel doet. Mooi om te zien dat onze jongens zich zo op de wedstrijd voorbereidden. Dat mooie spel waarbij je van twee tegen twee in feite drie tegen twee maakt omdat je maatje op de vleugel altijd aanspeelbaar is lukte vandaag niet allen vaak over rechts. Ook op links met Nathan en Jip en later Mees en Jip liep dit  - zeker in het begin - als een zonnetje. Het was ook over links dat het eerste doelpunt ontstond. Jip brak door na een goede pass van achteruit van Nathan en uit de rebound van zijn schot kon Estelle scoren.

Kort daarop viel Mees in op de linksachter positie en liet hij bij zijn eerste balcontact al zien dat hij van plan was veel gevaar te stichten. Dat de tegenstander gelijk kon maken was een ongelukje – zeker nog op dat moment en gezien de verhoudingen op het veld. Door de harde wind schoof de bal ongelukkig door en kwam pardoes bij een spelertje van de Cobu boys terecht die zo van dichtbij kon scoren. Kort daarop werd de schade hersteld door Niels en Gijs die in de combinatie van drie een-tweetjes door de Cobu defensie sneden waarop Gijs prachtig kon afronden voor de 1-2.

De 2-2 was een pech doelpunt op twee manieren. Na een  afgeslagen aanval van DEV stond het even niet goed waarop de tegenpartij geholpen door de wind vliegensvlug kon counteren. Daan kwam zijn doel uit met de intentie om de bal een peer te geven-, wat maar half lukte en waarbij hij zij knie verdraaide. Zo gingen we de rust in met een gelijke stand die voor je gevoel niet klopte met het vertoonde spel en waren we onze keeper kwijt. Met een zak ijs op de opzwellende knie moest Daan de tweede helft toekijken hoe Jorden de taken van doelman in de tweede helft waarnam. Sterkte ermee Daan en knap snel weer op!

Dat Jorden wel eens vaker onder de lat had gestaan was een geluk bij een ongeluk. En hij deed het dan ook prima, maar hij kon niet voorkomen dat er binnen no time zomaar drie tegentreffers ontstonden. Cobu boys ging gewoon buitengewoon effectief  met de kansen om. Drie kansen, drie treffers. Daar zat handigheid bij van de Cobu boys, maar ook domme pech aan onze kant. Aan de zijde van het veld waar het voor ons moest gebeuren waren de mogelijkheden talrijk. Onze speler Nathan had het bijgehouden en kwam tot een totaal van maar liefst een en twintig kansen. Daar gingen er uiteindelijk maar twee van binnen, door toedoen van goal getter Benjamin. Zo kwamen we rap van 5-2 tot 5-4 met nog vijf minuten te spelen. En ook in die resterende speeltijd kwamen er nog mogelijkheden zat die de score toch een stuk draaglijker had kunnen maken. Maar het bleef bij 5-4 en zo kon de tegenstander een zucht van verlichting slaken en blijven wij vooralsnog puntloos in deze competitie. Maar wel met een team dat aan het groeien is. En als we consequent blijven werken aan de basis concepten die ik al eerder noemde dan komen die punten vanzelf.

Want voetbal zit er genoeg in deze ploeg.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen de Valleivogels, waar we goede ervaringen mee hadden in de beker. Aftrap om 10:00 uur. Kom onze jongens en meid aanmoedigen, ze verdienen het!

Tekst: Hans Verschraagen