Home

180218 foto homepage website 1500 533

Het winterseizoen is weer in aantocht, dus traditiegetrouw kunnen de voetbalkenners onder u zich weer verheugen op de befaamde jaarlijkse voetbalquiz. De DEV Doorn voetbalquiz van 2017 zal worden gehouden op zaterdag 16 december om 19.00 uur in de DEV kantine (aanwezig 18.30). Presentator en feitjeskenner Rick Andeweg zal wederom 77 uiteenlopende voetbalvragen de kantine in schieten! Geef je nu al op in tweetallen voor maar €10 (te betalen op de avond zelf) via voetbalquiz@ devdoorn.nl. Er zijn zoals elk jaar weer mooie prijzen te winnen. Hieronder 7 oefenvragen om alvast in de stemming te komen. (Probeer dit eerst maar eens zonder de hulp van google).

1. Bryan Roy speelde in Nederland voor Ajax alvorens hij in het buitenland speelde bij Foggia, Nottingham Forest en Hertha BSC. Bij welke Nederlandse club speelde hij in zijn nadagen ?
 
2. Op het WK 2006 wonnen de Italianen na penalty’s de finale van Frankrijk. Welke speler werd na dit toernooi uitgeroepen tot beste speler van het WK Voetbal ?
 
3. In de huidige editie van de Champions League zijn totaal 29 Nederlanders ingeschreven, verdeeld over 15 clubs. Feyenoord heeft natuurlijk de meeste Nederlanders in de Champions League selectie (12). Er is vooralsnog echter maar 1 Nederlander geweest die dit seizoen vanaf 11 meter scoorde. Welke speler zoek ik ?
 
4. Welke Premier League club speelt haar thuiswedstrijden op Goodison Park ?
 
5. Nederland was er tijdens het EK 2016 niet bij, nadat Oranje vierde werd in de kwalificatie poule. Welke drie landen in deze poule gingen wel naar het EK ?
 
6. Welke oud-international was vorig seizoen assistent van Sparta en is dit seizoen de trainer van Jong Ajax in de Jupiler League ?
 
7. Je ziet hieronder de carrière van één speler, in chronologisch volgorde. Welke club hoort er op de puntjes ?
KAA Gent / Eendracht Aalst / ……. / FC Utrecht / PSV / Napoli