Home

180218 foto homepage website 1500 533

Uit tegen CJVV vandaag. We herinneren ons nog de verloren bekerwedstrijd (1-2) van kort geleden tegen dezelfde opponent. Ondanks het verlies zagen we het team geweldig spelen tegen een in vele opzichten betere tegenstander. Want CJVV is een mooie grote vereniging, met een groot- beetje in antroposofische stijl opgetrokken clubhuis en vooral de mogelijkheid om teams door te selecteren.

De basis van de piramide is een stuk groter dan bij ons zeg maar en dat zie je terug in wat zij op het veld tegen ons kunnen inbrengen. Het krachtsverschil is evident. Maar des te meer reden om trots te zijn op onze spelers en de wijze waarop ze deze tegenstander partij gaven. En dat de uitslag dan 7-3 is geworden is gezien het spelbeeld wel wat geflatteerd, niet eens door de tegendoelpunten, maar eerder door het relatief geringe aantal doelpunten van ons. 7-5 of 7-6 had ook gekund. Ik bedoel maar. Want vandaag werden we ons eens temeer gewaar van een krachtig wapen dat wij hebben tegen dit soort sterke tegenstanders: de counter.

En zo kon het gebeuren dat wij op voorsprong kwamen, net als in die beker wedstrijd. Een vliegensvlugge counter over links met Estelle die een perfecte voorzet afleverde op Benjamin, die rustig bleef en de hoek prima uitzocht voor de 0-1. Ons team liep zo met het hoofd in de wolken van deze onverwachte weelde dat de tegenstander vanaf de aftrap maar meteen 1-1 scoorde. Met een prachtige pegel van afstand die gelegenheidskeeper Jorden alleen maar gehoord heeft. Jorden die pas gisteravond hoorde dat hij onder de lat zou staan en vervolgens de hele wedstrijd liet zien dat hij dat niet voor het eerst deed. Klasse!

Toch werd het kort na de gelijkmaker zelfs 2-1 door pure pech. DEV liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Integendeel. Weer een vlugge uitbraak over rechts met Milan die een loepzuivere voorzet op Estelle gaf die uit de volley de keeper kansloos liet: 2-2. En weer stond het team bij de aftrap niet op te letten zodat we binnen een halve minuut alweer achter de feiten aan moesten lopen: 3-2. Een beetje onnodig allemaal gelet op het harde werk dat Nathan in het midden-, Jip op links en Niels op rechts achterin verzetten. De hele eerste helft hadden we de achterhoede intact gelaten  waardoor dit drietal ook kon groeien tot een schier onneembare vesting waarop de onafgebroken aanvalsgolven van CJVV maar bleven stranden. En niet dat de voorhoede spelers maar een beetje bleven afwachten hoe hun kameraadjes zich achterin uit de naad stonden te werken. Dat had ook niet gekund, want de tegenstander speelde compact waarin de backs ook telkens gevaarlijk mee opkwamen. Gijs, Benjamin, Estelle en Milan liepen het vuur uit hun schoenen en maakten bij elkaar vele kilometers waarbij ze toch iedere keer de tegenstander weer wisten te verrassen met uitbraken. De 3-3 was dan ook volkomen terecht en kwam na – alweer - een snelle counter over links waar Estelle deze keer Milan wist te vinden die fraai uithaalde. Helaas haalde we de rust niet met deze mooie gelijke stand, want de tegenstander had nog een uitgespeelde aanval voor ons in petto waardoor het 4-3 werd.

In de rust konden we onze spelers niettemin dikke complimenten maken; een heel ander soort rust dan die van verleden week… We waarschuwden voor de dip die na al die gedane arbeid zou kunnen komen in de tweede helft. Want er was met energie en passie gesmeten, zoveel was duidelijk.

Toch bleven onze spelers werken met een hartverwarmende overgave. En gevaarlijke uitbraken waren er ook, maar waar bij ons vrouwe fortuna de andere kant uitkeek, lachte het geluk de tegenstander toe. Nou ja, wel het soort geluk dat bij goed voetbal hoort. Want dat CJVV van ons gewonnen heeft, daar kunnen wij allemaal prima mee leven. Dat het 7-3 moest worden is wel een beetje rauw, maar het zij zo. Toch gaf deze wedstrijd ons ook weer een paar ontdekkingen waar we mee verder kunnen als we tegen sterkere tegenstanders moeten. En die komen er nog genoeg en dan zijn hopelijk Mees en Daan ook weer van de partij.

 

Hans Verschraagen