Home

180218 foto homepage website 1500 533

Na vele jaren alleen vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld te hebben, stond de derby tegen de vrienden van SVMM weer eens op het programma. Na een spannende en meeslepende wedstrijd trok DEV Doorn aan het langste eind, 0-2. Vooraf was de kracht van SVMM duidelijk met 31 doelpunten voor en maar 8 treffers tegen. Daarnaast had SVMM in de acht voorgaande wedstrijden 2 punten meer verzameld.
Met Piet Verschoor in de basis i.p.v. de geblesseerde Paul Okkersen bond DEV Doorn de strijd aan met koploper SVMM. Alleskunner Niek v Schaffelaar schoof van het middenveld naar centraal achterin. Vanaf de aftrap werd SVMM, door DEV Doorn, bij de strot gepakt. Overal op het veld werd SVMM opgejaagd en kreeg men geen gelegenheid tot opbouwen. Ook in balbezit was DEV Doorn de 1e helft heer en meester, waarbij het dynamische middenveld van DEV Doorn onder aanvoering van Piet Verschoor, vaak ongrijpbaar was voor SVMM. Geheel volgens het wedstrijdbeeld kwam DEV Doorn in de 15e minuut op voorsprong. Een goede voorzet van Patrick Schrooten werd prima tegendraads ingekopt, 0-1. Het leek wachten op meer goals. Helaas bleek dat echter het enige minpuntje van de 1e helft voor DEV Doorn. Ondanks het grote veldoverwicht en de diverse kansen stond het in de rust slechts 0-1.

In de 2e helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht. SVMM stond tactisch beter. De opbouw van DEV Doorn werd eerder opgepakt en van achteruit schoof SVMM een man door op het middenveld. DEV Doorn bleef het betere veldspel houden maar men was veel minder heersend als in de 1e helft. Gelukkig stond de ploeg als een huis, en konden de gevaarlijke aanvallers Sjaak Termaaten en Polle Westbroek (samen al goed voor 24 goals) maar sporadisch een gaatje vinden in de hechte defensie van DEV Doorn. Naarmate de 2e helft verstreek, ging SVMM meer risico nemen en kreeg DEV Doorn voorin steeds meer ruimte. In de 85e minuut leek de wedstrijd voor DEV Doorn nog hachelijk te worden. Voor een ongelukkige charge, kreeg Pieter Hegger zijn 2e gele kaart en werd het elftal gereduceerd tot tien. Gelukkig voor DEV Doorn wist men al snel de beslissende 0-2 op het scorebord te zetten. Vanaf eigen helft werd Marijn de Graaf over de rechterkant weggestuurd en kon alleen op het doel van SVMM af. Marijn bleef koel en schoot de bal strak in de verre hoek, 0-2.

Ondanks de nederlaag voor SVMM bleef het nog lang druk en gezellig in hun sfeervolle clubhuis. Volgende week weer een thuiswedstrijd voor DEV Doorn. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen FC Lienden.

Opstelling DEV Doorn: Marcel Laros, Patrick Schrooten, Niek v Schaffelaar, Romek v Deursen, Pieter Hegger, Stefan Prij, Kelvin de Haan (60e Marijn de Graaf), Piet Verschoor, Simon Böhmer (88e Chris Stuy), Beau v Ede, Bram v Schaffelaar (75e Tim Kas)