Home

Nadat twee weken geleden van SVMM de koppositie was gepakt, stond er voor DEV Doorn een nieuwe krachtproef op het programma. De uitwedstrijd bij nummer drie in de poule, Ede/Victoria. DEV Doorn bleef fier overeind (2-3) en sluit de eerste seizoenshelft af als koploper.

Na een week waarin alleen op donderdag getraind kon worden bij de plaatselijke mariniers, stond de uitwedstrijd bij Ede/Victoria op het programma. Een redelijke onbekende ploeg die op de ranglijst slechts 1 punt achter DEV Doorn stond. De wedstrijd startte voortvarend voor  de uitploeg. Na 5 minuten kopte een verdediger van Ede/Victoria een corner onhoudbaar achter zijn eigen keeper, 0-1. DEV Doorn speelde aan de bal de eerste helft niet overtuigend, maar stond verdedigend wel goed als team, waardoor Ede/Victoria zelden gevaarlijk werd. Ede/Victoria bleek een ploeg met veel individuele kwaliteiten, welke ondersneeuwden bij het onophoudelijke gemekker en gezeur tegen de scheidsrechter. Na 25 minuten wist Ede/Victoria haar eerste kans te verzilveren. Een counter over de as van het veld werd alleen voor Marcel Laros feilloos afgerond, 1-1. Vijf minuten later was het Tim Kas die DEV Doorn weer op voorsprong bracht. Tim draaide een vrije bal vanaf de linkerkant strak over de grond naar de eerste paal. Marijn de Graaf leek de bal nog te gaan toucheren, maar verraste de keeper door over bal heen te stappen, 1-2. Weer enkele minuten later leek de wedstrijd al beslist. Goed druk zetten van Piet Verschoor, leverde een vrije doortocht op voor Simon Böhmer. Simon omspeelde de keeper en tekende voor de 1-3. Vlak voor rust echter, werd de stand al weer naar 2-3 getild. DEV Doorn kreeg een corner niet weggewerkt waarna de bal kon worden binnengewerkt, 2-3.

De eerste 20 minuten na de thee ging Ede/Victoria op zoek naar de gelijkmaker. DEV Doorn werd teruggedrongen maar gaf amper een kans weg. Na deze 20 minuten vloeiden de krachten langzaam weg bij Ede/Victoria. Zelf bleef DEV Doorn gevaarlijk in de tegenstoot. Helaas was men in de eindpass net ff te onzorgvuldig, anders had men de stand een nog fraaier aanzien kunnen geven. Uiteindelijk een verdiende 2-3 overwinning van de mannen uit Doorn en een prima eerste plek in de competitiestand.

Terugkijkend naar de eerste helft van seizoen 17/18 is het mooi om te zien hoe de nieuwe groep die na de zomer startte is gegroeid naar een hecht team. Een team waar nog veel rek in zit.

Langs deze weg wenst de spelersgroep en staf van DEV Doorn u allen fijne feestdagen en een prettig uiteinde.

Opstelling DEV Doorn: Marcel Laros, Patrick Schrooten, Niek v Schaffelaar, Romek v Deursen, Beau v Ede, Stefan Prij, Marijn de Graaf, Piet Verschoor, Simon Böhmer (80e Ross vd Wulp), Paul Okkersen, Tim Kas (60e Tim Werkhoven), Bram v Schaffelaar