Home

Na een vrij weekend stond voor DEV Doorn op zaterdag, 10 februari 2017 de thuiswedstrijd tegen SVF op het programma. DEV Doorn kwam niet echt in de problemen en via een 1-0 ruststand werd uiteindelijk een ruime zege (4-1) behaald. De Doornaren bleven door de overwinning koploper.

Vanaf de aftrap werd SVF teruggedrongen op eigen helft. Met verzorgd positiespel creëerde DEV Doorn een groot veldoverwicht. De eerste grote mogelijkheden ontstonden echter uit een tweetal corners. De bal werd beide keren scherp voor de goal gebracht waar het echter steeds net niet lukte om het leer uit de scrimmage over de doellijn te krijgen. In de dertigste minuut kreeg DEV Doorn een domper te verwerken. De goed spelende Beau van Ede kon niet verder vanwege een knieblessure. Na 35 minuten spelen kwam DEV Doorn terecht op voorsprong.  De opgekomen rechtsback Patrick Schrooten wilde de bal voorzetten, maar zag zijn voorzet over de lange keeper van SVF in de verre hoek verdwijnen: 1-0.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. DEV Doorn veelvuldig in de aanval en SVF loerend op een countermogelijkheid. Uit één van de vele aanvallen hield Tim Kas in de tachtigste minuut een vrije bal over net buiten de 16 meter. Niek van Schaffelaar wist deze vrije bal strak in de korte hoek binnen te schieten: 2-0.

De wedstrijd leek in de knip. Echter in de 82-ste minuut viel een “lucky shot” van SVF mooi in de verre hoek: 2-1.

SVF ging meer risico nemen waardoor DEV Doorn meer ruimte kreeg. Tot tweemaal toe bracht dit Marijn de Graaf 1 op 1 met de keeper. Helaas had Marijn zijn vizier nog niet op scherp. In de 88-ste minuut kwam dan wel de verdiende 3-1 op het scorebord. De goed ingevallen Kelvin de Haan werd diep gestuurd over de rechterkant. Zijn strakke voorzet kon worden binnengetikt door Marijn de Graaf. In de blessuretijd viel ook nog de 4-1. Een goede actie van Tim Kas over de linkerkant, zette Tim Werkhoven vrije voor de goal. Deze maakte geen fout en schoot de 4-1 op het scorebord.

DEV Doorn:

Marcel Laros, Patrick Schrooten, Niek van Schaffelaar, Paul Okkersen, Pieter Hegger, Stefan Prij, Ross vab der Wulp (75e Kelvin de Haan), Beau van Ede (37e Marijn de Graaf), Simon Böhmer (70e Tim Werkhoven),  Piet Verschoor en Tim Kas.

Volgende week, 17 februari 2018 gaat DEV Doorn op bezoek bij Musketiers in Elst. De aftrap is om 14.30 uur

Man-of-the-match Tim Kas, geflankeerd door verzorger Adriaan Stoltenkamp en pupil van de week Sem de Jong.