Home

180218 foto homepage website 1500 533

Deze competitieronde stond de derby tegen DVSA op het programma. De heenwedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor DVSA. Dit keer trok, na een meeslepend voetbalgevecht, DEV Doorn met 5-4 aan het langste eind.
Na een 1e kwartier van aftasten door beide ploegen, kende DEV Doorn een zeer ongelukkige 10 minuten. Na onnodig balverlies maakte Ross van der Wulp op de rand van de 16m een overtreding. De toegekende vrije bal werd, op het oog houdbaar, binnengeschoten door Thijs Klopper, 0-1. DEV Doorn was amper bijgekomen van de schrik of DVSA verdubbelde de score. Na miscommunicatie tussen Marcel Laros en Niek van Schaffelaar werd de bal niet uitverdedigd, maar kwam deze pardoes voor de voeten van Elco van der Klift, 0-2. Nog niet eerder dit seizoen keek DEV Doorn tegen een dergelijke tussenstand aan.

Zonder tot groots spel te komen, krabbelde DEV Doorn vervolgens overeind. In de 30e minuut bracht Ross van der Wulp de bal blind voor het doel. De deze wedstrijd ijzersterk spelende Marijn de Graaf was er als de kippen bij om binnen te knikken, 1-2. Veertig seconden later kwam DEV Doorn direct al naast DVSA. Goed druk zetten door Marijn de Graaf leverde hem balbezit op. De bal werd goed teruggelegd op Tim Kas die de bal binnenschoot, 2-2. Vlak voor rust leek DEV Doorn zelfs op voorsprong te komen. Piet Verschoor werd, via een steekbal, vrij voor de doelman gezet en dacht de 3-2 binnen te schieten. Helaas voor DEV Doorn werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kwam DEV Doorn goed uit de startblokken. Het positiespel was beter verzorgd dan voor rust en DVSA werd steeds meer teruggedrukt op eigen helft. Na een kwartier spelen kwam DEV Doorn dan ook op een verdiende voorsprong. Marcel Laros trapte de bal in één keer diep op Marijn de Graaf. Marijn schudde 2 verdedigers in een sprint van zich af en wist strak in de verre hoek af te ronden, 3-2. De 3-2 was voor DVSA het sein om 1 op 1 te gaan spelen. Ze moesten tenslotte winnen om zicht op de bovenzijde van de ranglijst te houden. Dit resulteerde direct in de 3-3 door wederom Thijs Klopper die een doorgekopte bal over Marcel Laros wist te liften.

Het laatste kwartier kon de wedstrijd alle kanten op. Maar toen braken de 10 minuten van Marijn de Graaf en de ingevallen Kelvin de Haan aan. Eerst passeerde Marijn over de linkerkant diverse blauwhemden om vervolgens de naar binnengekomen Kelvin de Haan aan te spelen. Kelvin passeerde de keeper en de directe tegenstander met een goed geplaatst schot, 4-3. Enkele minuten later passeerde Marijn diverse DVSA spelers op de achterlijn om vervolgens wederom Kelvin de Haan voor de goal vrij te zetten. Ook dit keer rondde Kelvin beheerst af, 5-3. In de dying seconds wist DVSA nog 5-4 te maken via Ronald Steunenbrink, maar helaas voor hen kwam men niet verder.
Volgende week (17-3) gaat DEV Doorn op bezoek bij VVA in Achterberg. Aftrap 15.00 uur.

Opstelling DEV Doorn: Marcel Laros, Patrick Schrooten, Niek v Schaffelaar, Paul Okkersen, Pieter Hegger, Stefan Prij, Ross vd Wulp (69e Kelvin de Haan), Piet Verschoor, Marijn de Graaf (87e Chris Stuy), Simon Böhmer (70e Tim Werkhoven),  Tim Kas (80e Rahem Pabai)