Home

Nadat DEV Doorn twee weken geleden kampioen was geworden zonder zelf te spelen, werd de competitie hervat met een uitwedstrijd bij de studenten van GVC, een sportieve ploeg op een sfeerloos sportpark. Een mooie gelegenheid voor DEV Doorn om spelers te laten spelen die dicht tegen het eerste aanzitten of die weer even op hun kans moesten wachten.  De eerste helft kenmerkte zich vooral door net-niet aan Doornse zijde. Men had wel het betere van het spel maar de passing en afronding was nét te slordig of te langzaam. Omdat de Doornse keeper Moestafa Mouslmany niet te passeren bleek, was een 0-0 ruststand een logisch gevolg.

Na de rust kwam DEV Doorn scherper uit het kleedhok. De passing was beter verzorgd en het tempo ging omhoog. In de 55-ste minuut resulteerde dit in een Doornse voorsprong. Vanaf het middenveld wist Marijn de Graaf op de linkerkant Rahem Pabai vrij te spelen. Rahem gaf de bal strak voor de goal waar Ross vd Wulp de bal binnen wist te glijden. In de 60-ste minuut een naar voorval. Niek v Schaffelaar en Chris Stuy waren beiden gefocust op een hoge bal en liepen in volle vaart vol met de hoofden tegen elkaar. Twee flinke hoofdwonden, een ziekenhuisbezoek en diverse hechtingen later bleek de schade gelukkig nog enigszins mee te vallen. Na dit oponthoud, trok DEV Doorn de wedstrijd helemaal naar zich toe. Conditioneel zakte GVC in elkaar, waar DEV Doorn overeind bleef. In de 80-ste minuut werd de sterk spelende Tim Werkhoven op links de 16-meter ingestuurd. Tim zette zijn directe tegenstander goed van zich af en kon de bal in de verre hoek binnenschieten, 0-2. Enkele minuten later verschafte Marijn de Graaf zich een vrije doortocht naar de Wageningse keeper door de bal op het middenveld met een sterke bloktackle te veroveren. Vlak voor de keeper stelde hij de goed meegelopen Tim Werkhoven in staat zijn tweede te maken, 0-3. Luttele minuten later floot de goede leidende scheidsrechter deze middag voor de laatste keer.

Komend weekend de laatste thuiswedstrijd voor DEV Doorn van dit seizoen. Ede/Victoria, dat nog in een hevige strijd is om de nacompetitie, komt naar Doorn. Aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur. Na afloop van de wedstrijd zal de KNVB “de schaal” uitreiken en om 17.00 uur zal DJ Wilco de “kampioensborrel” van een feestelijk sfeertje voorzien.

Moestafa Mouslmany, Beau v Ede, Paul Okkersen, Niek v Schaffelaar (60e Romek v Deursen), Nick vd Wulp (45e Chris Stuy) (60e Kelvin de Haan), Stefan Prij, Ross vd Wulp, Pieter Hegger, Marijn de Graaf, Rahem Pabai, Tim Werkhoven.