Home

180218 foto homepage website 1500 533

Met nog een kleine 2 weken te gaan voordat het WK Voetbal 2018 zal aanvangen, werd bij voetbalvereniging DEV Doorn alvast afgetrapt met een heuse WK Voetbal Quiz, zoals altijd vakkundig georganiseerd door Rick Andeweg. Rond half 7 stonden de eerste teams al te trappelen om te beginnen en toen alles gereed was, werd om 7 uur de eerste vraag gesteld. De ronden waren goed verdeeld met o.a. vragen over Oranje, algemene WK vragen en een ronde met opvallende spelers. Iedereen herkende gelijk de grote blonde bos van de Colombiaan Carlos Valderama. Echter bij de brede scheiding van Kick Smit moest men de wenkbrauwen toch aardig fronsen. Na afloop van de ronde "Waar of Niet Waar" weten vele nu de leuke achtergrond feitjes in de historie van het WK Voetbal. Wist u bijvoorbeeld dat Gary Lineker toch echt tijdens een WK wedstrijd zijn grote boodschap deed op het veld? Of dat het elastiekje van de broek van Giuseppe Meazza in 1934 brak bij de aanloop van een strafschop? De WK Quiz deelnemers van DEV Doorn zullen het in ieder geval niet meer vergeten.

Nadat in ronde 6 de ontbrekende spelers in de opstellingen van Oranje in verschillende belangrijke wedstrijden waren ingevuld, was de laatste ronde de lastigste. Want wie is toch die huidige Eredivisie speler die al acfief was op het WK 2002? En wie kreeg in 1982 met 10-1 op de broek van Hongarije? Dat dit El Salvador was, werd al snel weer opzij geschoven nadat Martien nog 1x zijn vreugdevolle lied ten gehore bracht.
Na twee en een half uur, konden Arend en Maarten als vanouds weer de rode lantaarn ophalen. De overwinning ging dit keer naar het duo Michel en Stefan, die Martin en Mark ruim voor bleef. De derde plaats was een prooi voor Jaap en zoon Daan. De kantine bleef nog even onrustig en ook de kroeg daarna was nog lang niet af van een groep enthousiaste deelnemers.
Oh ja, wie was die huidige Eredivisiespeler op het WK 2002? Natuurlijk is dat Ogbeche. Al had nou net die vraag niemand goed...