Oud Oranje

De benefietwedstrijd tussen DEV Doorn 1 en het team van ex-internationals van de KNVB was in alle opzichten een groot succes. Het was een mooie wedstrijd om te zien, met mooie goals in de eerste helft van Tim Kas, Simon Tahamata, Richard Witschge en Michael Mols. In de tweede helft kreeg DEV Doorn van Oud Oranje veel ruimte vanaf het middenveld om de aanval op te bouwen, maar helaas lukte het Tim Kas en Martin Nell niet om te scoren. Sander de Zeeuw hield zijn goal in de 2e helft goed dicht. De ex-internationals wonnen de wedstrijd met 1-3.


vlnr boven: Sjaak Swart, Rik Gerrits, Gerrit Polman, Harry van Beek, Oscar Moens, Rick Andeweg, Rob Witschge, Richard Witschge, Martijn Meerdink, Thijs Telkamp, Frank de Boer, Andre Ooijer, Pieter Hegger, Ronald de Boer, Stefan Prij, Robin Beukeboom, John van den Brom, Peter Houtman en Michel Kreek.
vlnr onder: Arthur Numan, Dennis Prij, Marc van Hintum, Wesley de Jong, Mark Sluis, Michael Mols, Tim Kas, Simon Tahamata, Bart Latuheru, Martin Nell, Niek Schaffelaar, Bennie Wijnstekers.
Reservespelers DEV Doorn 1 die niet op de foto staan:  Romek van Deursen, Gerald van Dijk, Kelvin de Haan, Ronnie van Middelkoop, David Stadhouders, Christiaan Stuy en Sander de Zeeuw. Zij speelden een zeer verdienstelijke 2e helft.

En weet u dat:
De penaltybokaal gewonnen werd door Wiecher Beker van de D1. Hij passeerde doelman Oscar Moens het vaakst
Dat dit evenement mogelijk was door de inzet van ongeveer 50 vrijwilligers, dank jullie wel!
Door het maken van foto's en het plaatsen hiervan op facebook het KPN netwerk nét niet overbelast raakte
Dat we een fotoboek van het evenement op de site gaan zetten, dus houd de website in de gaten

Het was een prachtige nazomer voetbalavond op het volle Tuilland, met veel gezelligheid en een hapje en een drankje voor jong en oud. Maar waar het allemaal om draaide, was het goede doel. In de rust werd een mooie cheque van € 1500,- overhandigd aan de ambassadeur van stichting Spieren voor Spieren.

Wij willen graag iedereen die op Tuilland was hiervoor bedanken!

Wie goed kijkt op de livebeelden van het hoofdveld, kan zien dat de tijdelijke frietkraam inmiddels klaarstaat tussen veld 1 en veld 2. Ook is duidelijk te zien hoe het zonnetje schijnt op de vlakke voetbalmat van sportpark Tuilland. Kortom: De omstandigheden zijn ideaal voor een mooie voetbalavond. Livebeelden zijn op te roepen door op het plaatje van het hoofdveld te klikken, in de linkermarge van deze website.

"Welke keeper heeft in het betaald voetbal achtereenvolgens onder contract gestaan bij SVV, Excelsior, Go Ahead Eagles, AZ, RBC, Willem II, PSV, ADO Den Haag en Sparta?". "Tussendoor waren er uitstapjes naar Genoa en Dayton Dutch Lions". "En hij kwam in aktie voor Oranje tijdens interlands tegen Denemarken en Ghana". "Vele malen was hij onder Van Basten tweede keeper bij Oranje."
Dit zouden zomaar wat vragen kunnen zijn uit een van de beruchte voetbalquizzen van Rick Andeweg. Het gaat echter om de aankondiging van Oscar Moens, momenteel keeperstrainer bij Feyenoord en woensdagavond doelman van Oud Oranje. Tevens doet hij tijdens de pauze van de benefietwedstrijd mee aan de laatste ronde van de penaltybokaal.

Intussen is kantinebaas Van Eijk druk met de laatste voorbereidingen in de horeca. Van Eijk: "Kijk, dit vind ik nou een leuke uitdaging in mijn rol als gastheer. We hebben groot ingeslagen en er is extra barpersoneel. Veel bezoekers zullen al rond vier, vijf uur arriveren om de voorwedstrijd te zien en van de unieke sfeer te genieten. Reken maar dat er veel mensen op DEV gaan eten. Daarom hebben we op veld 2, achter het scorebord, een extra frietkraam klaargezet. Rond het hoofdveld zijn extra uitgiftepunten voor drank, om wachtrijen in de kantine tegen te gaan". "Betalen gaat woensdag met speciale muntjes die aan de ingang verkocht worden". "Voor de liefhebbers zijn er nog speciale "Meet & Greet" VIP-arrangementen te koop. Deelnemers krijgen toegang tot parkeerplaats en hoofdtribune, eten van een mooi buffet met hapjes en drankjes, en uiteraard ontmoeten ze Oud Oranje spelers. En weet je wat het mooie is? Een deel van de opbrengst gaat weer naar Spieren voor Spieren".
Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-52878606.

Ook de spelers van het eerste elftalspeler kijken uit naar het treffen met Oud Oranje. "Onze tegenstanders van woensdag hebben natuurlijk ooit een niveau gehad waar wij zelfs in onze dromen niet aan gaan tippen. Hun snelheid en conditie is dan misschien weggezakt, dat inzicht en de tactiek verleren ze never. Kijk naar de nieuwjaarswedstrijd die ze jaarlijks spelen tegen de Koninklijke HFC. Dat is hoofdklasse niveau, en meestal wint Oud Oranje, dus ga maar na! We hebben goed getraind, en raken met onze nieuwe jonge spelers aardig ingespeeld. Maar dit wordt even andere koek". "Hoe dan ook, het publiek zal de grote winnaar zijn!".

Het programma ziet er als volgt uit:
17.00 Voorronde penaltybokaal
17.50 Wedstrijd D1 pupillen van Utrechtse Heuvelrug
19.00 Warming-up van de spelers
19.15 Het Wilhelmus
19.30 Aanvang DEV Doorn 1 - Oud Oranje
20.05 Finaleronde penaltybokaal

21.00 Einde van de wedstrijd
21.10 Handtekeningen verzamelen van DEV Doorn 1 en Oud Oranje

Iedereen op de Heuvelrug mag trotst zijn vanwege de line-up bij Oud Oranje op 3 september. Eerder werden al de kanjers Giovanni van Bronckhorst, Frank en Ronald de Boer en Michael Mols aangekondigd. Op basis van de laatste berichten wordt duidelijk dat ook Regi Blinker, John van den Brom, Marc van Hintum, Pieter Huistra, Michel Kreek, Arthur Numan, Bart Latuheru, André Ooijer, Martijn Reuser, Rob en Richard Witschge, Stan Valckx, Peter Houtman en Martijn Meerdink verwacht mogen worden. Klinkende namen die garant zullen staan voor een mooie avond vol voetbalspektakel voor alle liefhebbers.
De kaartverkoop, die grotendeels ten goede komt aan "Spieren voor Spieren", verloopt voorspoedig. De teller staat al op om ruim 800! Help mee om Tuilland afgeladen vol te krijgen door al je vrienden, collega's en familie voor deze wedstijd uit te nodigen. Kaarten zijn (zolang de voorraad strekt) verkrijgbaar op de bekende verkooppunten in Doorn en Driebergen (zie elders op de website). Op de avond zelf zijn de kaarten met een kleine meerprijs verkrijgbaar aan de kassa op DEV Doorn.

Op woensdag 3 september zal het een drukte van belang zijn op sportpark Tuilland. Om de toeloop van bezoekers veilig en soepel te laten verlopen, zijn in overleg met instanties speciale maatregelen afgesproken. Parkeren op het terrein van DEV Doorn is alleen toegestaan voor speciale kaarthouders. Zonder zo'n kaart kan er NIET geparkeerd worden met de auto. Uiteraard is het wel toegestaan om bezoekers direct bij het terrein af te zetten. Rijd daarna s.v.p. direct door naar één van onderstaande parkeerterreinen. Fietsers kunnen normaal op Tuilland parkeren.
U dient te allen tijde de parkeerinstructies op te volgen van de verkeersregelaars!

P1: Wijngaardsesteeg
Parkeren aan de westzijde van de Wijngaardsesteeg. Dit is aan de rechterkant komende vanaf de Beaufortweg
Adres: Wijngaardsesteeg, Doorn

P2: Steinheim
Parkeren op de parkeerplaats van Sporthal Steinheim. Dit is aan het eind van de Wijngaardsesteeg
Adres: Wijngaardsesteeg, Doorn

P3: Kaap Doorn
Conferentiecentrum Kaap Doorn ligt aan de provinciale weg (N225) tussen Doorn en Leersum. Wanneer u uit de richting Doorn komt vindt u Kaap Doorn na circa 1 km aan de rechterkant. Wanneer u uit de richting Leersum komt vindt u Kaap Doorn na circa 5 km aan de linkerkant. De locatie wordt ook aangegeven door de bekende blauw-witte ANWB borden. Geef als adres niet de Postweg in als u op autonavigatie rijdt! Dit is een bospad en deze weg is slecht begaanbaar.
Adres: Ter hoogte van Leersumsestraatweg 5, Doorn

P4: Groene Entree Kaapse bossen
Tegenover Conferentiecentrum Kaap Doorn (P3) aan de andere kant van de N225, ligt een parkeerplaats in het bos. Vanuit de richting Leersum is dit net voor de afslag naar Kaap Doorn, vanuit richting Doorn is dit net na de afslag naar Kaap Doorn.
Adres: Ter hoogte van Leersumsestraatweg 7, Doorn

Frank en Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Michael Mols en Oscar Moens zijn de eerste oud- internationals die toegezegd hebben mee te zullen spelen in wedstrijd tegen het eerste elftal van DEV Doorn op woensdag 3 september. Bennie Wijnstekers zal het oud-Oranjeteam coachen.

Voor deze unieke wedstrijd die om 19.30 uur van start gaat op sportpark Tuilland in Doorn, zijn inmiddels ruim 400 kaarten verkocht. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de Stichting Spieren voor Spieren, waarvan Frank en Ronald de Boer beschermheren zijn. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Voorzitter Marco Mud van DEV Doorn is zeer tevreden over voorverkoop van de kaarten. “Geweldig om te zien dat veel mensen de wedstrijd willen meemaken. De echte ‘run’ op de laatste kaarten moet nog komen, want veel mensen zijn nog met vakantie.”

Om 17.00 uur zijn bezoekers welkom voor het voorprogramma. Twee D-teams met pupillen van de voetbalclubs uit Doorn, Leersum, Maarn, Driebergen en Amerongen zullen het tegen elkaar opnemen. Daarnaast kunnen jong en oud een kansje wagen bij het penalty schieten, waarbij voormalig Nederlands keeper Oscar Moens zijn goal zal verdedigen.

Kaarten zijn te koop bij de Readshop, de Fixet, de Notabelen en supermarkt C1000 in Doorn en bij Van den Berg Sport 2000 in Driebergen. Kaarten bestellen kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de voorverkoop zijn de kaarten €7,50 voor volwassenen en €4,00 voor kinderen tot 13 jaar. Op 3 september zijn kaarten verkrijgbaar bij de ingang van sportpark Tuilland voor respectievelijk €10,00 en €5,00.  Voor meer informatie kijk op www.devdoorn.nl

 

Kom jij ook kijken naar de wedstrijd van het eerste van DEV Doorn tegen het team van Oud Oranje? De kaartjes voor deze mooie wedstrijd kun je kopen bij de Notabelen, de Readshop, de Fixet, C1000 Timmers in Doorn en bij Van den Berg Sport 2000 in Driebergen. Woon je niet in de buurt van Doorn? Reserveren kan ook door je bestelling door geven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zodra het Nederlands Elftal met begeleidende staf weer voet op Hollandse bodem zet, zal langzaam duidelijk worden welke Oud Oranje sterren op 3 september meedoen. Er wordt gefluisterd dat Dirk Kuijt goede kans maakt.... 

Op woensdag 3 september speelt ons eerste elftal een wedstrijd tegen het team van Oud Oranje internationals. Deze wedstrijd staat in het teken van een nog nader te bepalen goed doel door de spelers van Oud Oranje.
Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur op sportpark Tuilland. Het voorprogramma start om 17.00 uur met onder meer een wedstrijd tussen twee D-pupillenteams uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug en het penalty schieten tegen een bekende keeper uit de Eredivisie. Kaarten gaan vanaf dinsdag 8 juli in de voorverkoop bij de Readshop Doorn, Fixet Doorn, supermarkt C1000 Timmers, De Notabelen en Van den Berg Sport 2000 in Driebergen. De kaarten kosten 7,50 voor volwassenen en 4 euro voor kinderen (tot 13 jaar). Op de dag zelf kosten kaarten aan de poort respectievelijk 10 en 5 euro. Een deel van de opbrengst van de kaarten gaat naar het goede doel.

Een mooi event
DEV-voorzitter Marco Mud kijkt erg uit naar het treffen met topspelers van het kaliber Bergkamp, Van Hooijdonk en Van Bommel. Mud: "Het is geweldig om op deze manier een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk  goed doel, zoals oud-Oranje dat altijd wil bij dit soort wedstrijden. We verwachten een hoge opkomst. De wedstrijd biedt ook een mooie gelegenheid om mensen uit Doorn en omgeving kennis te laten maken met onze club en nieuwe clubaccommodatie."

Voorverkoop
Op dit moment is nog onduidelijk met welke formatie oud-Oranje naar Doorn komt: het Oranje team heeft een wisselende samenstelling en één ding is zeker: het gaat om voormalige topspelers die iedere sportliefhebber van televisie zal kennen. DEV Doorn gaat ervan uit dat veel mensen de weg naar sportpark Tuilland zullen weten te vinden. Mud: "Wees er op tijd bij, koop snel een kaartje zodat je verzekerd bent van een bijzonder voetbalevent."

De komende weken zullen we regelmatig nieuwe informatie op de website zetten over de wedstrijd.