Minivrienden

180218 foto homepage website 1500 533


Minivrienden en Champions League

Een belangrijke categorie bij DEV Doorn vormen de minivrienden. De minivrienden bestaan uit jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

Doel

Bij de minivrienden staat plezier voorop. Via de minivrienden willen wij ervoor zorgen dat deze voetballers straks doorstromen naar de F pupillen en dat ze hiervoor al een basis hebben gelegd. Deze kinderen zullen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed leren omgaan met elkaar zoals dat in een teamsport hoort. Met respect voor elkaar en voor anderen.

Opzet

De kinderen van vijf trainen op zaterdag van 09.30 tot 10.30 uur. Kinderen van zes en zeven trainen op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur en spelen op zaterdag van 09.30 tot 10.30 uur wedstrijdjes in de 'Champions League'. In september wordt er alleen getraind. Na een maand trainen worden de kinderen ingedeeld in teams. In oktober, november en december wordt er op de woensdag getraind en worden er op de zaterdag wedstrijdjes gespeeld in de Champions League. In januari zal er niet getraind en gespeeld worden en zullen alle voetballers genieten van een welverdiende winterstop. In de winterstop worden de kinderen die er aan toe zijn, doorgeschoven en worden er bij de 6 en 7 jarigen weer nieuwe teams ingedeeld. In februari, maart en april wordt er weer een nieuwe Champions League afgewerkt. In mei kunnen er evt. toernooien plaatsvinden.

Speluitleg

De 6 en 7 jarigen zullen 4 tegen 4 gaan spelen op een veld van 25 bij 35 meter. Deze mini Champions League velden worden speciaal aangelegd voor de minivrienden. Er is gekozen voor 4 tegen 4 omdat de kinderen daarbij veel aan de bal komen, er veel doelpunten worden gemaakt wat de spelvreugde weer ten goede komt en het alle bedoelingen van het voetbal in zich heeft. Wij creëren een veilige en niet complexe leeromgeving waar uw kind zich prettig voelt en daardoor met plezier leert voetballen.

Kleding

De teams zullen gaan spelen in het tenue van een echte Champions League club. Dit tenue zal de voetballer in bruikleen krijgen van DEV Doorn. Het tenue bestaat uit een broekje en een shirtje. De DEV Doorn voetbalkousen zullen zelf moeten worden gekocht en zijn verkrijgbaar bij van de Berg Sport 2000 op de Traaij in Driebergen. Wij vinden de veiligheid van de voetballer erg belangrijk en daarom stellen wij scheenbeschermers, voetbalschoenen en verdere sportkleding verplicht bij zowel de trainingen als de wedstrijden.

Faciliteiten

De kantine zal tijdens de trainingen en wedstrijdjes van de mini champions league open zijn. Er staan automaten zodat u onder het genot van een kopje koffie, thee of een gekoeld drankje kunt genieten van de minivrienden.

Hulp

DEV Doorn kan niet zonder uw hulp. Wij zoeken voor elk team een leider/leidster. Lijkt het u leuk om het team van uw kind te begeleiden op de zaterdagen? Laat het ons weten op het aanmeldingsformulier bij de inschrijving van uw kind voor de mini Champions League, dan kunnen wij er evt. rekening mee houden bij de teamindeling. Verder stellen we het zeer op prijs als u zo nu en dan even wil helpen bij de trainingen.

Beleidsplan

Het beleidsplan minivrienden kunt u via deze link van de website downloaden.

Vragen en aanmelden

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en een aanmeldformulier kunt u downloaden vanaf deze pagina.