Nieuws

Afgelopen zaterdag was de DEV kantine weer afgeladen vol voor de jaarlijkse voetbalquiz. Dit keer hadden zich 20 duo's opgegeven voor de quiz. De deelnemers kregen ruim 3 uur lang de nodige moeilijke vragen om de oren. De sfeer zat er van het begin af aan lekker in en het illustere duo Peter en Peter uit Soest, stonden als titelverdediger al snel weer bovenaan. Echter door een lastige ronde Europees voetbal, kwamen Stefan en Tim op gelijke hoogte en het duo René en Mark op één punt van de titelverdedigers.

De laatste ronde zou de doorslag moeten geven en deze heroïsche strijd werd uiteindelijk gewonnen door Stefan en Tim. Met een verschil van 1 punt, werden René en Mark tweede. De bronzen plak lag even later in de auto onderweg naar Soest. De rode lantaarn werd zoals gebruikelijk opgehaald door het vrolijke duo Maarten en Arend.

Na afloop van de quiz werd er nog lang nagesproken over deze memorabele avond! Wil je meer weten over het organiseren van een voetbalquiz? Kijk dan eens op deze website.

Het bestuur bereikte het treurige bericht dat de voormalige voorzitter van DEV, Steven Boeschoten op donderdag, 13 december 2018 is overleden. Toen rondom de eeuwwisseling DEV bestuurlijk en financieel in zwaar weer verkeerde nam Steven de voorzittershamer ter hand. 

Op twee gebieden heeft hij meegeholpen de vereniging weer gezond te maken. Op de eerste plaats was dat met inzet van financiële middelen en op de tweede plaats door partijen weer te verbinden. Steven kon dat met zijn positieve optimistische karakter.

Ben jij er al klaar voor? Zaterdag is het zover. Je kunt 's middags al vast warmlopen met de Santa Run in Doorn. Inschrijven gaat via deze link. Doen hoor!! Gezellig samen met je dorpsgenoten en vrienden van de diverse sportverenigingen een stukje hardlopen voor het goede doel. Daarna gaan de quizliefhebbers door naar de kantine voor de quiz van Rick. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Zorg dat je om 18.45 aanwezig bent. Ben je er klaar voor? Dan weet je vast het antwoord op de volgende oefenvragen:

De uitslag van de verkoopwedstrijd van de Grote Clubactie is bekend. En ook dit jaar hebben we het als vereniging erg goed gedaan. In totaal hebben we 633 loten verkocht. De opbrengst wordt net als vorig jaar geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Om zoveel mogelijk loten te verkopen hebben we voor het best verkopende team en de beste verkopers prijzen ter beschikking gesteld. Zo mag het winnende team naar een wedstrijd van FC Utrecht en hebben de 11 beste verkopers een extra zakcentje verdiend.

De laatste wedstrijd van dit najaars seizoen alweer. Uit tegen Vreeswijk waar het vandaag ging om de derde plek van de ranglijst. Twee aan elkaar gewaagde tegenstanders dus en een factor die de wedstrijd van vandaag in hoge mate zou beïnvloeden: de wind. Een harde- tot bijna stormachtige wind die op de lengteas van het veld stond en regelmatig met de bal aan de haal ging. Omdat we de tos verloren hadden wij ‘m de eerste helft tegen.  Corners zijn bij dit weertype nog veel gevaarlijker dan anders en het was ook niet verwonderlijk dat Vreeswijk daar het eerste uit scoorde. Ook de tweede kon althans gedeeltelijk aan de wind worden toegeschreven: een uittrap van de keeper schoot door waar de handige voorhoede van de tegenstander wel raad mee wist. Toch ging mijn team in die eerste helft ook niet vrijuit. Af en toe werd er ronduit slordig uitverdedigd waardoor DEV voortdurend achter de feiten aan moest lopen. Zo werd het zomaar 3 en zelfs 4-0. Als je je zo makkelijk de kaas van je brood laat eten mag je blij zijn als je niet een regelrechte oor wassing krijgt.  Gelukkig leidde de stand tot enige overmoed bij de Vreeswijkers. Ze hadden geen antwoord op de razendsnelle counter met Jip, Gijs en Milan die de laatste in staat stelde beheerst binnen te schieten: 4-1. Een al heel wat draaglijker stand om de rust mee in te gaan. Ook omdat de wind nu in onze richting op het veld stond.

Vandaag ontvingen we thuis Delta Sports ’95. Een vervaarlijke tegenstander die we niettemin met veel flair tegemoet wilden treden. Want hadden we niet een flinke portie zelfvertrouwen getankt in de wedstrijd van verleden week? Dus de opdracht was hier: de tegenstander vanaf de aftrap onder druk zetten en mikken op een snelle goal. Een opdracht die niet aan dovemans oren was gericht. Delta Sports wist even niet wat er gebeurde. En wie anders dan onze de laatste tijd zeer productieve spits Milan prikte er inderdaad binnen een paar minuten eentje binnen. Ook daarna bleef de kansen komen. Maar toen de tweede treffer uitbleef herpakte Delta Sports zich en ontstond er juist druk op onze goal. Er werd met verve verdedigd, maar de 1-1 kwam niet onverwacht. En ook daarna hadden we de grootste moeite om er uit te komen en voorin de bal vast te houden. OP zo’n moment moet je het geluk even aan je zijde hebben. De geluksbrenger was in dit geval Gijs die de bal met een fraaie lob – die toch wel veel weghad van een voorzet… - over de keeper te lepelen. 2-1 vlak voor rust!

Beste DEV Doorn leden,

Met trots introduceren wij de Santa Run voor alle inwoners van Doorn en omgeving. Met dit evenement in kerstsfeer voor jong en oud, start Rotaryclub Doorn in samenwerking met enkele lokale verenigingen - in navolging van meer dan 60 Nederlandse gemeenten - een jaarlijkse traditie. Als DEV Doorn doen wij hier met plezier aan mee. Graag willen wij als clubs de Santa Run op de kaart zetten en het kerstgevoel omarmen. Samen met jou willen wij een geweldige middag organiseren en een aantal goede doelen steunen. Op zaterdag 15 december 2018 organiseert de Rotary Club Doorn voor het eerste jaar in Doorn de Rotary Santa Run, een ‘funloop’ van circa 3 km dwars door ons prachtige dorp Doorn. Het gaat niet om het winnen maar om het ludieke, het goede doel én het plezier van het meedoen. Beeld je Doorn in met meer dan honderd, en als het aan ons ligt wel honderden, Kerstmannen en Kerstvrouwen die als een rood lint door het dorp trekken. Fantastisch toch?!

Het was een vroegertje vanmorgen: 8:30 aftrap uit bij Desto in Vleuten. Dat betekent dat je in het donker verzamelen moet op de parkeerplaats van DEV. Daar zochten we tevergeefs naar onze Twan die we de doelverdediging hadden toevertrouwd bij afwezigheid van de zieke Jorden (@beterschap kerel!). Enfin: ik met het team alvast naar Vleuten, en Nils langs bij Twan om ‘m z’n bed uit te luilakken. En zo gebeurde het dat niet Twan, maar onze invaller Jasper in keeperstenue stond opgesteld zodat Twan – die zo’n beetje in het fluitsignaal aankwam-  zijn vertrouwde plek als laatste man kon innemen. Een beetje slaapdronken begin dus en dat werd door Desto al snel afgestraft met een goal: 1-0. Toch baarde deze tegenslag ons niet echt zorgen. We bleven vasthouden aan wat we in de kleedkamer hadden afgesproken: we zetten hier hoog druk en geven de tegenstander geen strobreed ruimte.

DEV Doorn 1 heeft het zwaar in de derde klasse. Morgen een belangrijk duel tegen het 1 postie lager geklasseerde FZO. Komt allen kijken en het team aanmoedigen.

Zo, dat was een leuke pot om naar te kijken, maar ook om te coachen. Op zaterdag, 17 november 2018 hebben wij in een heerlijk zonnetje een wedstrijd gespeeld tegen VSC. Een geduchte tegenstander die we in de afgelopen jaren al verschillende keren zijn tegen gekomen en ongeveer gelijk op de ranglijst staat.  Voor het eerst zonder Hans aan de kant, want die had zichzelf (en Edith) een meditatief weekendje cadeau gedaan. Marion nam zijn rol waar. Helemaal afwezig was hij niet, want zelfs de avond ervoor, maar ook tijdens en na de wedstrijd was hij actief in de JO12-1 voetbalapp-groep. En het eerste telefoontje dat ik na de wedstrijd opnam, was een supernieuwsgierige Hans.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een E-derby tussen SVMM en DEV stond op het programma, maar op zaterdagavond, 10 november 2018 bleek het toch een strijd tussen DEV-leden onderling te worden. 23 jongens streden om de titel E-sporter van DEV Doorn. Door WeplayEsports werd de kantine omgebouwd tot een heuse game-arena, waardoor menige speler onder de indruk binnenkwam, maar al snel glunderend achter het scherm kroop. 

Na een aantal voorrondes mochten de acht beste spelers door naar de kwartfinale. Na een spannende afvalronde bleven er twee spelers over die in de finale streden om de titel. De eindstrijd werd België - Pieter Elenbaas vs Barcelona - Sylvan ter Lindert en was door de overige deelnemers en ander toegestroomd publiek te bekijken op het grote scherm. Het werd een spannende wedstrijd. Zo werd in de 45e minuut de eerste goal van de wedstrijd afgekeurd waardoor alle kansen nog open lagen en de 2e helft met 0-0 begon. Uiteindelijk won België de wedstrijd met 3-2 en werd Pieter daarmee de eerste E-sporter van DEV Doorn.

Ja,’ t Goy, dat kon je wel een beetje een ‘angstgegner’ noemen. De laatste twee wedstrijden maakten ze een voorsprong van ons ongedaan en gingen er in het laatste kwartier zelfs overheen. Daar waar wij eerder als E- pupillen wel al twee keer van hen hadden gewonnen overigens. Maar die laatste ervaringen, dat deed ook een beetje denken aan de wedstrijd verleden week tegen Cothen waar een mooie 2-0 voorsprong ook zomaar uit handen was gegeven. Om bloed chagrijnig van te worden.

Jaarlijks krijgen ruim 16.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis: thuis, op het werk, in het winkelcentrum of op het sportveld.  Bijna de helft van de slachtoffers kan een hartstilstand overleven als hulpverleners bij het reanimeren gebruik kunnen maken van een AED. De eerste 6 minuten zijn zeer cruciaal. Daarom willen binnen onze voetbalvereniging inventariseren wie er een reanimatiecursus heeft gevolgd, zodat wij bij calamiteiten weten wie kan assisteren.

Heb je een reanimatiecursus gevolgd en wil je de vereniging van dienst zijn? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij DEV Doorn hangt de AED aan de kastwand in de bestuurskamer.

De boodschap in de kleedkamer was deze keer: meteen scherp aan de wedstrijd beginnen! De bekerwedstrijd tegen opponent SVF was namelijk eerder dit seizoen verloren door een nogal slap begin. Bij de warming up zagen we al dat er concentratie bij de jongens was. Minder gepraat; betere passes. En inderdaad: tegen de gelijkwaardige tegenstander uit Cothen zag het spel er van meet af aan verzorgd uit. Duels om de bal werden vaak gewonnen en DEV bleef lang in balbezit. Slimmerik Jip nam een razendsnelle in dribbel voor zijn rekening ; had geluk dat de bal via een hoedje binnenbleef en gaf een sublieme voorzet op Milan die beheerst afrondde: 0-1. Niet lang daarna pikte Mees de bal op in het midden en begon aan een mooie- snelle slalom door de verdediging. Het was zo dreigend dat hij met een woeste tackle ondersteboven werd gekegeld en meteen met een zak ijs op z’n knie naar de kant moest. Een bijna identieke situatie als in de bekerwedstrijd. Alleen kregen we er toen geen penalty voor en nu wel. Milan benutte die koelbloedig en zo werd het 0-2. De tegenstander reageerde daarop door nog harder te gaan spelen. Nu heb ik niks tegen fel voetbal – in tegendeel zelfs - maar als we de ene na de andere speler in tranen langs de kant hebben gaan we wel over een grens dacht ik. We kregen zo achtereenvolgens ook Milan en Ruben geblesseerd bij ons; de laatste zelfs twee keer. En dat allemaal nog in de eerste helft. Gelukkig konden we dat goed met de coaches en scheidsrechter overleggen en zo kreeg het duel weer een ‘schoner’ karakter.

DEV Doorn JO19-1 heeft recent een nieuwe teamfoto laten plaatsen op de website. Zie bijgaande link. Wil jij ook een foto laten plaatsen op de pagina van jouw team? Stuur hem door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag, 27 oktober 2018 was de Vriendenschaar bij JO12-1 op bezoek, waar wij uit in de beker al met 4-2 van verloren hadden. Tijd voor revanche, al waren we wéér niet compleet. Nathan is er uiteraard nog niet, maar wel op de weg terug. Ruben was nog op vakantie en bij de warming up bleek Gijs toch teveel last te hebben van een knieblessure. Het is om een beetje moedeloos van te worden maar ook deze keer moest er een leen speler aan te pas komen. Dat was Bram, die eigenlijk uit zijn bed was gekomen om te fluiten. Die honneurs werden nu waargenomen door zijn vader waardoor we Bram in een tenue van ons konden hijsen. En Bram liet zich in deze invalbeurt zien als een speler met overzicht en spelinzicht; een mooie invalbeurt op het centrum. Dank aan jou en je vader!

Na de eerste en zwaarbevochten competitie-overwinning (2-1) tegen Houten, kan het team van Van Aken komende dinsdag meteen weer vol aan de bak in het bekertoernooi. Nadat de voorronde als winnaar werd afgesloten, mag men nu in de eerste knock-out-ronde thuis de strijd aanbinden met tweedeklasser FC De Bilt. Komt allen kijken en het team aanmoedigen.

Gelukkig hoefden het deel van de jongens die niet op vakantie waren deze zaterdag geen duimen te draaien. Bij zowel de O12-2 als de O12-3 waren spelers nodig. Bij de O12-2 speelde ondertussen onze Twan mee; ik ben er zeker van dat hij het goed heeft gedaan. Bij de JO12-3 waren zelfs vier spelers nodig, vandaar dat ik besloot met hen af te reizen naar DOVO.


Het ging om een in te halen beker duel waarbij DOVO met de eerste tegenstanders had afgerekend met 1-24 en 29-1, dat soort standen. Fijn om de schade toch in elk geval beperkt te houden is dan de eerste gedachte. Op het veld aangekomen bleek al snel dat coach Dick het wel prettig zou vinden als ik met hem langs de lijn zou gaan staan. Nou ja, ook wel goed voor mij vanwege de ontwenningsverschijnselen die ik anders mogelijk zou kunnen krijgen, nu ik niet met mijn eigen team op pad was.

Op zondag 13 oktober 2018 werd onder zomerse omstandigheden de "Meewindkoers" verreden. Een grootschalig wielerevenement waarbij ruim 4000 wielrenners vanuit Amersfoort in verschillende afstanden de bergjes van de Utrechtse Heuvelrug bedwingen. De organisatie van Meewindkoers huurt al jaren de kantine van DEV Doorn voor het inrichten van een pleisterplaats rond het onvermijdelijke "Ruiterberg/Hoogstraat" klimmetje.
En dit jaar is onze kantine wederom uitgeroepen tot beste en gezelligste pleisterplaats van het evenement. Een groot compliment voor Yvonne, Maarten, Arend, Joey, Elly, Paul, Tamara en Bart die dit hebben mogelijk gemaakt!!

Op zaterdag, 10 november 2018 organiseren DEV Doorn en SVMM samen hun eerste FIFA19-toernooi!
De kantine van DEV Doorn wordt deze avond omgetoverd tot een gamezaal waar de jeugdleden van DEV de strijd aangaan met de jeugdleden van SVMM. Het toernooi wordt gespeeld onder leiding van WePlayEsports op professionele playstations-4. Aan het einde van de avond zal duidelijk zijn wie de winnaar van deze derby is! Het FIFA-toernooi start om 18.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Deelname is gratis.

Het wordt een drukke en gezellige bedoeling aanstaande zaterdagavond. De inschrijving is gesloten, want het maximale aantal deelnemers is bereikt. Zorg dat je uiterlijk om 18.45 uur uur in de kantine aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de neutrale toeschouwer was het smullen vandaag bij de uitwedstrijd tegen Houten. Er vielen maar liefst veertien doelpunten in een wedstrijd die we uiteindelijk met 5-9 wonnen. Beetje veel tegen als je ons veldoverwicht in ogenschouw neemt. Maar ook het gevolg van een experimentje, dat we ons konden permitteren bij een stand van 1-6. Eerst naar het begin: Al snel zagen we soepele aanvalslijnen op het veld. Mooi als de dingen waar hard op getraind wordt er in de wedstrijd uitkomen. Telkens was er wel een vrije man te vinden; Houten werd van meet af aan zoek gespeeld. Al snel gaf Gijs een puike voorzet op Milan die het presteerde om vanaf een halve meter over te schieten. “Een polletje…” verklaarde hij later. Hij kon er wel om lachen eigenlijk. En hij had gelijk ook: want Milan was goed voor drie treffers vandaag.

Op vrijdag, 31 augustus 2018 zijn twintig trainers/coaches van DEV Doorn begonnen met de cursus Jeugdvoetbal Trainer/Coach (JVTC).. De cursus wordt georganiseerd door de technische commissie van DEV Doorn in samenwerking met de KNVB. De cursus bestaat uit vijf avonden en gaat vooral over de volgende drie kerntaken:

  • begeleiden en coachen van spelers binnen een team;
  • begeleiden en coachen van spelers tijdens wedstrijden;
  • begeleiden en coachen van spelers tijdens trainingen.

De technische commissie is er erg blij mee dat twintig trainers/ en coaches tijd willen investeren in de jeugd van DEV Doorn.

De afgelopen jaren is er veel energie gestoken in het financieel gezond maken en houden van DEV Doorn. Een positief gevolg daarvan is dat we echt kunnen investeren in de kwaliteit van onze jeugdopleiding. De JVTC-cursus is daar een mooi voorbeeld van”, aldus jeugdcoördinator Michel van Aken.

Onze JO-12 en JO-11 wedstrijden worden begeleid door deze toppers:

Tjerk bedankt! Bas bedankt! – Pieter bedankt! – Lucas bedankt! – Sim bedankt! – Laurens bedankt! – Sylvan bedankt! – Lennard bedankt! – Richard bedankt! – Bram bedankt! – Justin bedankt! – Florian bedankt!

Voor elftallen kunnen we altijd een beroep doen op:

Michel bedankt! – Job bedankt! – Martien bedankt! – Vincent bedankt! – Gijs bedankt! – Niels bedankt! – Scoob bedankt! – Berend bedankt! – Johan bedankt! – Jan bedankt! – Wim bedankt! – Rick bedankt! – Alfons bedankt! – Frank bedankt! – Guus bedankt!

En natuurlijk onze scheidsrechter-coördinator Jeroen, bedankt!

 

Bij menig team is het soms lastig om een grensrechter te vinden. Vaak moet er geleurd worden onder de ouders hetgeen voor niemand aangenaam is. Dit probleem neemt toe naarmate de spelers ouder worden. Een veel gehoorde factor is dat men de kennis en vaardigheid mist om de vlag ter hand te nemen.
Voor de ouders/verzorgers van spelers van O13 t/m O19 geeft onze scheidsrechtercoördinator Jeroen Eimers op woensdagavond, 17 oktober 2018 vanaf 20.00 uur (tot uiterlijk 21.30 uur) een cursus grensrechter speciaal gericht op de onervaren vrijwilliger. De cursus is ook geschikt om verroeste kennis te verfrissen.

Wil je hieraan meedoen, stuur dan een reactie naar Christiaan Imhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Op zaterdag, 6 oktober 2018 speelde DEV Doorn JO-12 tegen de nummer één van de ranglijst: Jonathan. En ook in deze wedstrijd moest ondergetekende weer op zoek naar leenspelers, door ziekte, blessureleed en een begrafenis. Sterkte alle spelers die hierdoor getroffen waren! Gelukkig konden we van de O13 Zaza lenen, anders hadden we het veld niet eens op gekund. Precies acht spelers is ook kwetsbaar, zoals nog zal blijken.

Na een goed verzorgde en lekkere lunch bij SPOTT werd er op zaterdag, 29 september 2018 om 14.30 uur afgetrapt tegen CDW. In de eerste paar minuten wist DEV Doorn direct enkele corners af te dwingen, zonder daaruit doelkansen te halen. Na zes minuten kreeg CDW, na een onnodige overtreding, op een meter of twintig recht voor de goal van Mark Sluis een vrije bal te nemen. Deze werd fraai binnengeschoten door Jens van Doorn, 0-1.

180929 Hugo Boogaard Bart Leenaars Mees de Vette

De JO11-1-spelers Hugo Boogaard, Bart Leenaars en Mees de Vette hadden op zaterdag, 29 september 2018 een leuke middag.

Zij waren te gast bij het eerste elftal en mochten de voorbereiding op het thuisduel tegen CDW uit Wijk bij Duurstede meemaken. Ook mochten zij tijdens de wedstrijd in de dug-out zitten.

Deze week leerde ik er een nieuw woord bij: roosvrees. Het stond bij een artikel over een professionele boogschutter en het betekent dat je bijna bang wordt om de roos te raken. Het schijnt zich vooral voor te doen als er al negen pijlen in de bullseye zitten; die tiende lukt dan niet meer. En daar moest ik aan denken bij deze wedstrijd. Tuurlijk: een overwinning van 4-0 daar kan mee thuis komen. Maar het had evengoed in de dubbele cijfers kunnen eindigen, zo’n stortvloed aan kansen hadden we. Maar dan ontbreekt net een beetje dat geloof: “Ik ga hier scoren”. Inderdaad: roosvrees. En een uitstekend keepertje bij de tegenstander met een kek Petr Cech helmpje op.

Zaterdag 22 september 2018 werd de eerste competitiewedstrijd van DEV Doorn, weer terug in de 3e klasse, gespeeld. In Zeist bond men de strijd aan met een volledig gerenoveerd Jonathan.
V
anaf het beginsignaal van scheidsrechter Haringsma uit Amersfoort was Jonathan de bovenliggende ploeg. Echter DEV Doorn stond redelijk goed georganiseerd waardoor er voor Jonathan wel een overwicht was, maar het leverde geen noemenswaardige kansen op. En bij de paar ballen die dan van afstand afgevuurd werden stond keeper Mark Sluis op zijn post. Punt van verbetering voor DEV Doorn was dat uit de tegenstoot te weinig werd gecreëerd. Helaas was het Jonathan dat niet ver voor rust de score opende. Een hoge bal leek over keeper Mark Sluis heen te gaan, maar hij kreeg er nog een hand tegenaan. Echter kon hij niet voorkomen dat een instormende Wouter Botermans de bal nog eenvoudig binnen kon lopen.

4-4 was de uitslag vandaag. Ik moet zeggen: ik had er vooraf voor getekend. In ons team ontbraken vandaag maar liefst vier vaste waarden. Nathan en Mees geblesseerd en Gijs en Twan met andere verplichtingen. Dan kan je ook niet al teveel verwachten, maar hopen mag altijd. En gelukkig konden we twee spelers lenen van de O11-1: Jurre – het broertje van onze Ruben – en Tom.

Zaterdagochtend 22 september 2018 opende DEV Doorn de competitie met een "soccer & breakfast" om 07.00 uur. De TC had alle leiders en trainers van de jeugdteams uitgenodigd om het seizoen af te trappen. Ondanks het vroege tijdstip was het enthousiasme en de opkomst groot. Onder het genot van een kop koffie en een ontbijtje kon men (nader) met elkaar kennis maken en werd men voorzien van informatie van onder meer de TC, de jeugdactiviteitencommissie, de kleding/sponsorcommissie en de wedstrijdsecretaris om van komend seizoen een succes te maken. Ook was er ruimte voor alle vragen en opmerkingen.Nadat de zon inmiddels was opgekomen stortte men zich op het nieuwe seizoen, gevoed met informatie en een ontbijtje.

Op zaterdagmorgen, 22 september 2018 is er om 07.00 uur (!), op initatief van de technische commissie, een aftrapbijeenkomst in de kantine van DEV Doorn. Een grote groep leiders, trainers en coaches van de jeugdteams komt samen om onder het genot van een lekker ontbijtje alle afspraken en activiteiten voor het nieuwe seizoen door te nemen met het bestuur, de technische commissie, de jeugdcommissie, de kledingcommissie en het wedstrijdsecretariaat.

Heb jij je als jeugdleider nog niet aangemeld en wil je toch komen? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de middag organiseert DEV Doorn op de Kampweg in het kader van DOORN DOET (ter gelegenheid van het jubileum van de Oranjevereniging, Doornsche IJslclub en Harmonie) een boarding-voetbal-activiteit tussen 11.30-13.00 en 14.30-16.00 uur. Komt allen kijken, meedoen en meehelpen!

Afgelopen zaterdag verscheen bijgaand interview in het Algemeen Dagblad met onze hoofdtrainer en technisch jeugdcoördinator Michel van Aken.

Met een gehavend team zetten wij vroeg in de morgen koers naar Culemborg. De ‘scenic route’ over het veerpontje. Maar zonder Nathan (komt over een paar maandjes terug) en zonder Gijs (ziek) en met pijnlijke knieën van Mees en Naut. Wat moet dat worden? Vroeg ik me af, ook al omdat ik wist dat de tegenstander een selectieteam op de mat kon zetten.

Ook dit jaar proberen we met z’n allen om zo veel mogelijk loten van de Grote Clubactie te verkopen. En daarbij is alle hulp welkom. Per verkocht lot à € 3,00 gaat er € 2,40 rechtstreeks naar de clubkas! Zaterdag 22 september 2018 ontvangen alle jeugdspelers een brief met tips en trucs om zoveel mogelijk loten te verkopen. En iedereen die loten verkoopt, maakt kans op mooie prijzen. Net als vorig jaar staat de teamprestatie centraal en wordt het bestverkopende team getrakteerd op een bezoek aan een wedstrijd van FC Utrecht. Daarnaast krijgen de beste tien verkopers € 0,50 cent per verkocht lot en worden onder alle verkopers drie trainingspakken van DEV Doorn verloot. Maar we hebben meer. De best verkopende team wint een bezoek aan een wedstrijd van FC Utrecht, het tweede team wint een pannenkoekenmaaltijd in de kantine. Voor het derde team is er een frietje inde kantine.

Onder de noemer 'DOORN DOET' zijn er op zaterdag, 22 september 2018 diverse feestelijke en sportieve activiteiten voor de jubilerende Oranjevereniging, Doornsche IJsclub en de Harmonie. DEV Doorn organiseert samen met HC Doorn een leuke sportactiviteit op de Kampweg. Daarvoor zoekt de vereniging eenmalige hulp.

Wat is de bedoeling? Van 11.30 tot 13.00 uur en van 14.30 tot 16.00 uur hebben wij een groot opblaasveld ter beschikking. Bezoekers en belangstellenden kunnen onder begeleiding van de vereniging boarding-voetballen. Het zou mooi zijn als jeugspelers in DEV-tenue komen kijken, aanmoedigen en zelf meedoen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar enkele ouders die namens DEV Doorn gedurende genoemde tijden bij de spelbegeleiding kunnen helpen.

Heb jij belangstelling of wil je hier meer over weten? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op woensdagmiddag, 26 september 2018 vindt het jaarlijkse Heuvelrugvoetbaltoernooi plaats. Dit jaar is het voor de elfde keer georganiseerd! De jongens en meisjes, van zes tot elf jaar van de voetbalverenigingen binnen onze gemeente zijn weer aan de beurt! DEV Doorn zal vertegenwoordigd worden met teams uit de JO-8, JO-9, JO-10, JO-11 en JO-12.

De aftrap doet burgemeester Naafs, hij schopt samen met enkele anderen een paar voetballen naar de tribune! En voor de kinderen geldt: wie een bal vangt, mag hem houden!