Nieuws

De KNVB is in het seizoen 2017/2018 gestart met nieuwe wedstrijdvormen voor de jongste jeugd. De onder 8- en onder 9-pupillen speelden 6-tegen-6-wedstrijden op een bijna kwart veld. Zo kwamen de kinderen vaker aan de bal en kwamen zij meer tot dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelplezier van de kinderen werd zodoende vergroot en de sportieve ontwikkeling van de kinderen werd meer gestimuleerd.

Seizoen 2018/2019
Vanaf het seizoen 2018/2019 worden opnieuw nieuwe wedstrijdvormen ingevoerd. De onder 10-pupillen gaan ook 6-tegen-6-wedstrijden spelen, en wel op een bijna kwart veld. De onder 11- en onder 12-pupillen gaan 8 tegen 8 spelen, en wel op een bijna half veld. Het voetbal bij de jeugd tot en met 12 jaar gaat er dan als volgt uitzien ('O.6' is 'Onder 6', etc.):

 

Veldindelingen

JO10

De JO10-teams spelen, net zoals de JO8- en JO9-teams al deden, 6 tegen 6. De veldafmetingen zijn 2,5 x 30 meter. Dit is bijna een kwart veld. De scheidsrechter neemt bij deze leeftijdscategorie voortaan de rol aan van spelbegeleider.  Hij of zij beweegt niet in maar langs het veld en geeft de spelers zoveel mogelijk de ruimte het spel zelf te ontdekken. Alleen bij het duidelijk overtreden van de spelregels grijpt de spelbegeleider in en legt deze uit. 

JO11 en JO12
De onder 11- en 12 pupillen spelen met 8 tegen 8 op een veld dat iets kleiner is dan een half veld (42,5 x 64m). De wedstrijden worden geleid door een pupillenscheidsrechter. Van deze categorie wedstrijden publiceert de KNVB wel rangen en standen. 

Aanpassing velden
Bij DEV Doorn zal de belijning op de velden 2 en 3 - dit zijn de twee grasvelden - worden aangepast, zodat elke leeftijdsgroep op die velden uit de voeten kan. De teams JO13 en ouder spelen op het kunstgrasveld tenzij de ruimte op een zaterdag hiervoor ontbreekt.