Nieuws

Zaterdag 22 september 2018 werd de eerste competitiewedstrijd van DEV Doorn, weer terug in de 3e klasse, gespeeld. In Zeist bond men de strijd aan met een volledig gerenoveerd Jonathan.
V
anaf het beginsignaal van scheidsrechter Haringsma uit Amersfoort was Jonathan de bovenliggende ploeg. Echter DEV Doorn stond redelijk goed georganiseerd waardoor er voor Jonathan wel een overwicht was, maar het leverde geen noemenswaardige kansen op. En bij de paar ballen die dan van afstand afgevuurd werden stond keeper Mark Sluis op zijn post. Punt van verbetering voor DEV Doorn was dat uit de tegenstoot te weinig werd gecreëerd. Helaas was het Jonathan dat niet ver voor rust de score opende. Een hoge bal leek over keeper Mark Sluis heen te gaan, maar hij kreeg er nog een hand tegenaan. Echter kon hij niet voorkomen dat een instormende Wouter Botermans de bal nog eenvoudig binnen kon lopen.

Na rust een zelfde spelbeeld. Jonathan was de bovenliggende ploeg die tot het 16-metergebied DEV de wil oplegde maar echte kansen gaf DEV Doorn niet weg. Vlak voor tijd kreeg DEV Doorn zelfs de kans om een puntje mee te nemen uit Zeist. Een terugspeelbal werd opgepakt door de Jonathankeeper en scheidsrechter Haringsma gaf een indirecte vrije schop op zo'n vijf meter van het Jonathan-doel. Helaas schoot in eerste instantie Tim Kas (die deze wedstrijd voor de 300-ste keer het wedstrijdshirt van DEV Doorn aantrok) in de muur en werd de harde rebound van Beau v Ede gekeerd door keeper Xavier Gyina.  

Komende zaterdag speelt DEV Doorn een thuiswedstrijd tegen CDW. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur. 

Opstelling DEV Doorn: Mark Sluis, Kelvin de Haan, Mihill Tahiri, Niek v Schaffelaar, Romek v Deursen (55e Maarten Noordijk), Rahem Pabai, Stefan Prij, Ties van den Eijnde, Beau v Ede, Julian Koppers (60e Tim Kas, Tim Werkhoven 75e (Marijn de Graaf).
Assistent-scheidsrechter: Gerrit Polman.