Nieuws

Zo, dat was een leuke pot om naar te kijken, maar ook om te coachen. Op zaterdag, 17 november 2018 hebben wij in een heerlijk zonnetje een wedstrijd gespeeld tegen VSC. Een geduchte tegenstander die we in de afgelopen jaren al verschillende keren zijn tegen gekomen en ongeveer gelijk op de ranglijst staat.  Voor het eerst zonder Hans aan de kant, want die had zichzelf (en Edith) een meditatief weekendje cadeau gedaan. Marion nam zijn rol waar. Helemaal afwezig was hij niet, want zelfs de avond ervoor, maar ook tijdens en na de wedstrijd was hij actief in de JO12-1 voetbalapp-groep. En het eerste telefoontje dat ik na de wedstrijd opnam, was een supernieuwsgierige Hans.

Aangezien ik wel drie keer tijdens de wedstrijd van verschillende ouders hoorde, hoe jammer het wel niet zou zijn als we geen verslag van Hans zouden krijgen van deze prachtige wedstrijd, doe ik dit keer verslag – want het was weer een potje om te onthouden.

De wedstrijd kende in mijn ogen eigenlijk drie fasen; in het eerste partje, tot aan de time-out, was DEV oppermachtig. Door veelvuldig vroeg storen door goed compact te zijn en vervolgens supersnel te counteren was het binnen no-time 3-0. Milan scoorde een hattrick. Echt gedegen spel, dat veel weg had van een willekeurige interland Nederland – Frankrijk. Sommige speelsituaties kwamen letterlijk terug; zo zagen we Mees en Jip als kopie van Babel en Wijnaldum acteren. En zag je in Milan een vleugje Memphis, en was Gijs niet te onderscheiden van Bergwijn. In het tweede partje, werd het sacherijn dat dat teweeg bracht bij de tegenstander goed zichtbaar.  Het spel werd fysieker en zeker niet vrolijker, desondanks stond het bij rust 4-1. Vooral Twan (een iets kleine versie van van de Ligt) had zijn handen vol aan een mopperende en duwende spits (die weer iets weghad van die gemene Franse nummer 12; Lucas Digne). De derde fase was DEV weer duidelijk sterker, maar begon de vermoeidheid wat toe te slaan en keepte Jorden Cillessen weer overweldigend goed als er dan toch een bal op zijn doel werd geschoten. Ruben ontpopte zich in deze wedstrijd als een scorende ‘Frenkie’, gesteund door de rechter- en linker backs  ‘Naut Blind’  en ‘Niels Dumfries’. De overmacht was iets minder groot dan in het eerste partje, maar het oppikken van de bal door de achterhoede en omschakelen naar een snelle aanval lukt veelvuldig. Met als gevolg dat het scoren van doelpunten weer werd opgepakt en zo eindigde de wedstrijd in zeer overtuigende overwinning en werd het 8-3.

Supertrots op onze jongens, Nils Wassenaar